6mpix.com

..:: Ajankohtaista ::..

| Ajankohtaista | Arkisto | Artikkelit |Ohjelmat | Galleriat | Linkit | Palaute |


1.1.2005

6mpix.com -blogiosion päivittäminen on päättynyt. Vanha materiaali tullaan säilyttämään kuitenkin sellaisenaan sivustolla. Kiitoksia lukijoille!

19.9.2004

6mpix.com oli matalana MBNETin palvelinpäivityksestä johtuneesta dynaamisen sisällön sekoamisesta. Sivut olivat alhaalla 3.9-19.9.2004.

Pahoittelen toimimattomuutta. Sivujen korjaaminen oli aikamoinen operaatio. Oli hyvin ikävä uhrata noin tusina tunteja istuen koneen ääressä korjaillen sellaista mitä ei ole itse rikkonut. Ajattelin jo lopettaa sivujen ylläpitämisen yhdessä vaiheessa, mutta lopulta päätin ohjelmoida pienen työkalun joka korjasi päivityksen aiheuttamat ongelmat.

Päivityksestä johtuen vanhat linkit, jotka viittaavat johonkin 6mpix.com alasivuihin eivät enää toimi. Kaikki entinen materiaali löytyy kuitenkin sivuiltani omien linkkieni kautta osoitteesta http://www.6mpix.com

Jos jollakulla muulla on ollut ongelmia dynaamisen sisällön ja mbnetin kanssa voin tarjota ohjelman jolla on helppo korjata vika. Lisätietoja emaililla: dynafixtool [a] 6mpix dot com

2.9.2004

Artikkelini ICC/ICM-profiilien käytöstä värihallitussa tulostuksessa löytyy täältä.

7.7.2004

Olen työskennellyt 1.6 alkaen eli nyt reilun kuukauden Savon Mediat Oy:llä lehtikuvaajana. Suurin osa kuvistani menee Savon Sanomiin. Joitakin kuvia julkaistaan myös Keskisuomalaisessa ja Karjalaisessa, sillä ne kuuluvat samaan konserniin. Työ on ollut varsin mielenkiintoista ja antoisaa. Kuvaamisesta tekee erittäin mielekästä juuri kuvien tarkoituksenmukaisuus ja kuvauskohteiden laaja kirjo.

Lehtikuviani löytyy osoitteesta http://press.6mpix.com

28.5.2004

Eilen ilmestyi uusi odotettu CaptureOne DSLR 3.5 versio. Uudessa versiossa piti olla keltaista väriä (sininen kanava) koskeva ongelma korjattuna, mutta kuinkas kävikään. Itse en ainakaa nopeissa testeissäni trial versiolla huomannut varsinaista parannusta asiassa :|

Testikuvat löytyvät tästä. Kolme viimeistä ovat uusimmat.

Mukana tulevalla Sunset-profiililla testikuva onnistuu, MUTTA vain jos ei lisää saturaatiota tippaakaan.

HUOM! Katso uutinen 11.5.2004

CaptureONE tuotepäälikkö Michael T. vastaa...

Uuden version voit ladata vaikka http://www.phaseone.com

17.5.2004

Canonin DSLR-kameran RAW-tiedostojen mukana tulevat THM-filet ovat JPEG-tiedostoja ja niissä on pieni esikatselukuva, sekä kuvan EXIF-tiedot. Esim. jos poltat rawit cd:lle tai dvd:lle ja poistat kovalevyltä kannattaa jättää THM-tiedostot nopeaksi kuvakatalogiksi.

Nyt nuo THM tiedostot saa ainakin windows XP:ssä näkymään kansiossa esikatselu kuvakkeina tällä registerin palasella. Ennen muutin ne bat-komentojonolla *.jpg päätteisiksi. Eipä tarvitse enää :)

Tässä on koko viestiketju aiheesta Dpreview.comin forumilla.

14.5.2004

Capture One DSLR uusi versio ilmestyy 27.5.2004, jossa on siis korjattu aiemmin raportoimani bugit.

12.5.2004

Eilen illalla ottamiani maisemakuvia Kuopion etelä-saaristosta. Veden tyyneys tulee pitkistä valotusajoista.

Tässäpä myös tämän viikon purokuvat: kuva1 , kuva2.

11.5.2004

Melkein koko kameran omistamisen ajan olen pähkäillyt mikä kellertävissä sävyissä mättää kuvatessa RAW-kuvia. Löysin vihdoinkin vastauksen ja syy oli käyttämässäni softassa eli Capture One DSLR:ssä. Bugi on tiedossa Capture Onen tekijöillä ja toukokuussa siihen pitäisi tulla korjaus.

Ongelma ei korjaannu minkäänlaisella ICC-profiililla eikä siihen auta mitkään muutkaan jipot, sillä se on syvällä C1:sen conversion enginessä. Vika esiintyy seuraavien kameroiden RAW-kuvien yhteydessä: 10D , 300D, D60, D30.

1D:llä ja 1Ds:n kuvilla vikaa ei esiinny.

Tässä on varsin valottava esimerkki bugista.

RAW-softien vertailu (Kuvat on noin 50% croppeja ) Kuva on valokuvauksellisesti ja muuten teknisesti huono mutta tuo kyseisen ongelman hyvin esiin. 10D:n profiili on peräisin täältä.

Tekemäni threadit aiheesta:

Tämä ratkaisi pähkäilyni -> Pictureflow.com  ( kaikenkaikkiaan loistava support-forum )

CaptureOnen uudesta versiosta tietoa tästä.

mm. 1Dmark II:lle on tulossa tuki uuteen versioon.

Aika uskomatonta näin kalliissa ohjelmassa jos vertaa halvempiin veljiinsä. Ei näin...

26.4.2004

Muutama kuva eiliseltä kevätretkeltä läheiselle järvelle.

17.4.2004

Nyt on ollut 10D noin 10kk käytössä ja kuvia suljin on paukkunut 11 413 kertaa tähän
mennessä. Kuvista parhaat ovat esillä portfoliossani.

http://portfolio.6mpix.com

Uusia kuvia tulee viikoittain. Kaikki kuvat on näiltä kuukausilta. Filmiä on
mennyt vain 2 rullaa koko aikana.

Muuten noista kaikista laukaisuista tallella on noin 7 DVD:llistä raweja ja
muutama hassu jpeg.
 

3.2.2004

Canon EOS 300D:lle on nyt sitten saatavilla hakkeroitu firmware, jossa on mahdollisuus Custom Functioneille. Firmware on peräisin Venäjältä.

Itse firmware tiedosto: http://300d.no-ip.org/E3kr111.zip [ todennäköisesti poistettu jo... ]

Dpreview-keskustelua aiheesta:

Säie 1 , Säie 2

Mitään takeita toimivuudesta ei ole eikä tule, joten _täysin_ omalla vastuulla!

27.1.2004

Canonin uudet PMA2004:ssa julkaistavien laitteiden tuotetiedot ovat vuotaneet julkisuuteen... esitteet vaikuttavat varsin luotettaville tai sitten jollain on erittäin hyvä huumorintaju ja aikaa ja viitseliäisyyttä.

EOS 1D Mk. II http://www.muhlenbock.com/122.pdf

EF 28-300/3.5-5.6 L IS USM http://www.muhlenbock.com/122.pdf

EF 70-300/4.5-5-6 DO IS USM http://www.muhlenbock.com/122.pdf

26.1.2004

Uusi valokuvausportfolioni löytyy osoitteesta: portfolio.6mpix.com

20.1.2004

Uusi 2.0.1 Firmware Canon EOS 10D:lle täältä.

 • Korjaa puuttuvan värilämpötilan info ruudusta.

11.1.2004

Opiskelut vievät kyllä ajan näiden sivujen päivittämiseltä, nyt kuitenkin sain valmiiksi kokonasen Photoshop Action -kokoelman. Sisältää mm. seuraavia actioneita:

 • Velvian Colors for 10D 1.0

 • Interpolation 200% for prints

 • DynaContrast 5-20%

 • DigiBlend

 • Useimmin tarvitut resize actionit

 • plus paljon muuta

Kyseessä on ensimmäinen versio joten siinä saattaa olla bugeja. 

1.11.2003

Hups ! Onpas edellisestä päivityksestä kulunut jo aika runsaasti aikaa. Kuukauden hiljaiselo on nyt päättynyt, joten ladataampas jotain materiaalia teidän silmille. Kuvia on tullut otettua valtavasti. Uusia kivoja lelujukakin on tullut kameralaukkuun hankittua.

Ensin laitetaan tähän tärkeä linkki nimittäin Canon on juuri julkaissut EOS 10D:lle uuden firmwaren.

Lataa täältä EOS 10D Firmware Update Version 2.0.0, kannattaa lukea ohjeet huolella.

Itse en ole vielä asentanut firmawarea, odottelen että jos tulee jotain negatiivista palautetta parin päivän sisään. Uudessa firmwaressa on korjauksia mm. seuraavat.

This Firmware update (Version 2.0.0) incorporates the following changes:

- PictBridge support*
- Improvements or corrections to the following:
- The release time lag when using Microdrives
- C.Fn-04 AE lock operations
- Exposure compensation display errors when using the Speedlite Transmitter ST-E2

 

 

29.9.2003

[ klo 20.00 ] Uusi PhotoShop "8" CS lyhyessä katselmuksessa Dpreview.comissa

5.9.2003

Dpreview.com - Canon EOS 300D review ( sisältää mallikuvia ! )

4.9.2003

Muuttoa, opiskelun aloitusta ja muuta hässäkkää... ei paljoa ole kerinnyt kirjoittelemaan tänne.

Kirjoittelin joskus aikaisemmin, että aioin lähettää EF 50/1.8 säädettäväksi. Kamera ja objektiivi kävi Jassilla säädettävänä ja on tulossa tänään takaisin, ainakin postin seurantapalvelun mukaan. Samalla reissulla Sigman 17-35/2.8-4 EX HSM säädettiin toimimaan yksiin kunnolla 10D:n kanssa. Sigman kanssa vika oli Err99, joka vaati päivityksen linssin piireihin. Himmennin ei suostunut toimimaan kunnolla muuten kuin täydellä aukolla, informaatio ei siis kulkenut kamerasta objektiiviin. Lähetin koko paketin Jasille (kaikki objektiivini ja molemmat runkoni), jotta kaikkien tarkennukset pelaisivat ristiin ). Jassista Sigma toimitettiin Fokalle joka hoiti oman osuutensa. Olin ollut yhteydessä itsekkin Fokaan, mutta soittoa piirien saapumisesta ei koskaan tullut! On se suomalainen asiakaspalvelu kumma, kun mitään ei saa vaikka luvataan vaan pitää aina olla tiukkaamassa ja jatkuvasti vaatimassa palvelua.

Muutama sananen Jas-tekniikan takuuhuollon toiminnasta...

Ensinnäkin varasin hyvissä ajoin ajan EF 50/1.8 objektiivin säätämistä varten. Aika oli varattu 20.8.2003 noin 3 viikkoa etukäteen ( koska kamera toimi kuitenkin osittain mainiosti ). Lähetin kameran Jas-tekniikkaan Schenker Expressillä, joka olikin aika sekoilua... metsästin Schenkerin terminaalia Kuopiosta Kiitolinjan terminaalista, missä sen kerrottiin olevan, mutta siellä olikin vain varasto, eikä minkäänlaista asiakaspalvelua Schenkeriltä. Tosin Kiitolinjan asiakaspalvelija antoi minulle gargo-kuljettajan yhteystiedot ja toimitin paketin itse kuljettajalle sovittuun paikaan. Paketti oli seuraavana päivänä perillä. Varattuna aikana Jas-tekniikassa kameraa ei edes katsottu. Jossain vaiheessa muutaman tiedustelupuhelun jälkeen asiat rupesivat kuitenkin etenemään ja kameran pitäisi olla nyt kunnossa. Olin siis reilut 2 viikkoa ilman kameraa varatusta huoltoajasta riippumatta. Homma tuntuu hieman karanneen käsistä odotusaikojen suhteen.

21.8.2003

Canon julkaisi uuden digijärkkärin, 6 megapikselin EOS 300D / Rebel Digitalin. Pieni katsaus    uuteen kameraan löytyy artikkeleista. Kamerasta uumoillaan merkittävää käännettä DSLR-markkinoille sen kuluttajaystävällisen hinnoittelun vuoksi. Kameran pitäisi ilmaantua kauppojen hyllyille syyskuussa.

 

19.8.2003

Päivitin gallerian - Rantakivillä

 

15.8.2003

Jääkiekkokuvia Kalpa - Jokipojat harjoitusottelusta

14.8.2003

Lisäsin auringonlaskut galleriaan uuden kuvan

7.8.2003

Dynamiikan laajentaminen 6mpix.com - DigiBlend -actionilla.

1.8.2003

Lisäsin Aukea.Netiin näyttelyn Jyväskylän Teknologiakeskus Innovasta.

 

29.7.2003

Ostin K-raudasta alumiinisalkun hintaan 22 euroa ja TKA oy:stä harmaata laadukasta vaahtomuovia hintaan 18e / kilo, josta tein salkkuun muotoillun sisustan, jossa on paikat kaikille 10D:n kanssa käyttämilleni kameratarvikkeille. Jokaisen tavaran on ympärillä on vähintään 1 cm vaahtomuovia ennen alumiinista pintaa. Salkunsisäpinta oli jo valmiiksi vuorattu 2 mm paksuisella vaahtokumilla. Salkussa on myös avaimella avattavat lukot.

Aion vielä niitata salkun ympärille pikalukollisen nauhan varmistaakseni sen kiinnipysymisen liikuttaessa, sillä olisihan tavaroiden leviäminen kadulle varsin harmittavaa vakuutuksesta huolimatta. Minulla on myös tarvikkeet olkahihnaa varten. 

Muutama kuva salkusta

25.7.2003

Ulkoilutin kameraani Vehmersalmella ja loppumatkasta valottui galleriaan kuva sillalta. 

21.7.2003

Olin kolmatta kertaa kuvaamassa majavia Suonenjoella. Tuloksena 6 uutta kuvaa galleriaan.

19.7.2003

Heräsin viimeyönä kesken unien rajuun ukkosmyrskyyn juuri kotini yllä. Myrsky-galleria.

15.7.2003

Olin taas vaihteeksi majavia kuvaamassa ja laitoin kuvat gallerioiden luontokuvat sivulle.

12.7.2003

Otin tuossa taannoin eräänä kauniina iltana niin kliseisiä, mutta ihania, auringonlaskukuvia. Lisäsin galleriaan Auringonlaskut -sivun. Aina sitä vaan tekee mieli kuvata se hieno taivaanrannassa siintävä väriloisto. Ei sille halulle mitään mahda vaikka kuinka turistikuvan puolelle mennään.

So what, this is my life and my camera, try to stop me  ;)

10.7.2003

Otin tuossa muutaman kuvan päivällä ja kyllä tuon 50/1.8 objektiivin tarkennusvirheen huomaa todella selkeästi täydellä aukolla kuvatessa. Esimerkiksi pullonkorkista otetussa kuvassa. Kuvaa pakattu todella rankasti.

Petteri's Pontifications - How To Test A Lens - Kattava artikkeli objektiivien testaamisesta.

8.7.2003

Tuo keskisormen heristelykuva on herättänyt närää ja mielenkiintoa usealta suunnalta. Valaisempa hieman asiaa lyhyellä avoimella kirjoituksella. Jos asia herättää kysymyksiä tai kannanottoja, mailaa niitä minulle palautteessa niin ne julkaistaan täällä : ) yo-kuvat@6mpix.com

Haistattelu... katselijan kannattaisi kasvattaa sivistystään ja tutustua yo-tutkinnon nykytilaan todenteolla. Varsinkin niiden nuorten parissa jotka ovat juuri tutkintonsa suorittaneet. Tutkinnolla ei ole tänä päivänä juuri mitään virkaa. Tutkinto ei takaa elämässä menestystä, ei edes auta juurikaan yliopistopaikan saannissa. Tutkinto kuitenkin vaaditaan mutta on vielä perään luettava toinen mokoma pääsykokeisiin ennen paikan aukeamista.
Yo-lautakunta on myös aivan täysi vitsi arvosteluineen ja toimintatapoineen.
Tuore yo ei saa ennen 5 kk karenssiaikaa edes työttömyyspäivärahaa ( jota vertailun vuoksi maksetaan ammatillisen tutkinnon suorittaneelle välittömästi alkaen 1.6.xxxx opiskelujen päätyttyä) vaan joutuu elämään ilman työpaikkaa sossun luukulta kinuamillaan rahoilla.

PS.

Vielä perspektiiviksi kerrottakoon:

Kyllä, olen itsekin tuossa viime vuosina suorittanut yo-tutkinnon ja saanut
paikan. En saa työttömyystukea, enkä ole sitä koskaan hakenutkaan.

 

7.7.2003

Viikonloppuna kuvasin erään kevään ylioppilaan yo-kuvat miljöössä. Tuloksia voi katsella täältä.
Kuvien kommentointi on sallittua ja erittäin suotavaa. Komentoi emailina.

Ensimmäinen kuva on kannanotto yo-tutkinnon nykytilasta ja kuvaa nuorta vihaista miestä ; )

Kuvat on kuvattu EOS 10D:llä EF 50/1.8 lasilla, mahdollisesta tarkennusvirheestä huolimatta. Ainakaan ko. kuvissa en havainnut tarkennusvirheen vaikuttavan laatuun. Pitää vielä testailla, tosin kyllä veikkaan että kyseinen virhe ei kovin paljoa vaikuta normaaliin kuvaamiseen. Onhan se tietysti ikävää jos kuviin tulee valmistusvirheen takia häiriöitä, mutta vielä ikävämpää on olla pitkä aika ilman objektiivia odotellen sitä huollosta.

Laajakulmakuvat on kuvattu 17-35 millisellä Sigma EX -objektiivilla.

Kuvissa käytin kasvojen valaistuksen parantamiseen 200x60 kokoista folioitua telttapatjaa, jota kiertää sähköputkesta rakennettu kehikko. Osassa kuvista kasvot jäivät aavistuksen tummiksi heijastimesta huolimatta, joten photoshop-korjailu oli välttämätöntä. Kuvat on kehitetty RAW:ista. Ne on kuvattu isoilla aukoilla, mikä esti manuaalisen salaman käytön. Salamavalaistukseen olisi tarvittu todella nopeaa Flash-sync aikaa, sillä ilmankin valotus ajat täydellä aukolla ISO 100 herkkyydellä olivat luokkaa 1/300-1/1500 s. Canon EOS 10D tarjoaa vain 1/200 flashsync-ajan ulkopuolisille salamille jotka tulevat PC-liittimeen.

Kyseisenäinä iltana sää oli lähes pilvinen. Kuvissa käytin kuitenkin automaattista valkotasapainoa, vaikka alkuperäinen tarkoitus oli mitata valkotasapaino valkeasta A4 kopiopaperiarkista, mutta unohdin kun inspiraatio iski puun takaa täysillä ( tekniikka unohtui ). Mutta RAW-muotoa käytettäessä valkotasapaino voidaan säätää jälkikäteenkin kätevästi.

Erittäin hyvä ohjelma rawien käsittelyyn on PhaseOnen - Capture One DSLR. 

1.7.2003

[20.55] Laitoin ensimmäisen näyttelyni pystyyn Aukea.netiin - Tähtitorni

 

Entinen maja jäi historiaan ... pahvilaatikot eivät vielä  ; )

Kuitenkin nyt on jo aika kertoa jotain kamerakuulumisia:

 • Kamera on kaikenkaikkiaan aika loistava pakkaus

 • Uskomattoman nopea... EOS 300V tuntuu hitaalle 10D:n jälkeen

 • 17mm on oikeastaan riittävän laajakulmainen 1.6x kertoimella ~ 27.2mm

 • Raw-tallennusmuoto on aivan loistava mahtavien jälkikäsittely mahdollisuuksiensa ansiosta

 • Kameran dynamiikka tuntui alkuun ahdistavan pienelle filmikameroiden jälkeen, mutta siihen tottuu kun sen oppii hyödyntämään bitilleen.

 • EF 50/1.8 tarkentuu 3cm liian eteen ( tarkempia testejä luvassa ), mutta laitan linssin huoltoon.

 • Muut linssit tarkentuvat kuten pitääkin ( ainakin minulle riittävällä tarkkuudella ) 

 • Rungossa ei siis ole AF-probleemia

 • Kuvanlaatu on älyttömän hyvä tai no tee omat johtopäätökset täällä

 • Jatkuu kunhan kerkeän kirjoittelemaan lisää...

29.6.2003

Uusi kamera ja majanmuutto on vienyt totaalisesti aikani eikä päivityksiä ole sen takia kuulunut. Piakkoin kunhan pahvilaatikkorumba alkaa olemaan ohi palaan asiaan uusin jutuin.

26.6.2003

Canonilta virallinen sivu - Canon EOS 10D 1.0.1 Firmware.

Sivulla yksinkertaiset ohjeet kuinka asennus tulee suorittaa. Päivityksen kerrotaan vakauttavan Direct Print toimintoa USB:tä käytettäessä ja korjaavan virheellisiä kiinankielisiä valikoita.

Itse en ainakaan toistaiseksi asenna ko. päivitystä. Testirupeama kameran kanssa edelleen pahasti kesken. Kuvia on tullut otettua ehkä noin 500 kpl.

25.6.2003

Tilasin saksalaisesta Technickdirekt.de -nettikaupasta seuraavanlaisen paketin 18.5.2003

Hintaa koko paketille kertyi yhteensä 2691 euroa 40 senttiä, sisältäen kaikki kustannukset.
Koko paketin saapumiseen kului aikaa 39 päivää.

En sano mielipidettä suuntaan enkä toiseen kamerasta sillä en ole kerinyt perehtyä vielä tarpeeksi sen toimintaan. Ensisilmäykseltä kuitenkin sanottakoon, että yllätyin kameran helppokäyttöisyydestä.

24.6.2003

It's here... more information later.

23.6.2003

Canon EOS 10D:n lähetys on saapunut Suomen postiin ja on mitä todennäköisemmin huomenna noudettavissa lähipostista.

Suomen postin seuranta:

23.06.2003, klo 15:54
Lähetys on lajittelussa
01010 POSTIN LOGISTIIKKAKESKUS

23.06.2003, klo 15:44
Lähetys saapunut Suomeen
01010 POSTIN LOGISTIIKKAKESKUS

18.06.2003, klo 15:00
Postitettu lähtömaassa
01000 ULKOMAAT
 

// OFFTOPIC

Menee aika pahasti ohi blogini aiheesta, mutta olet varmasti törmännyt hämärästi pop-uppaaviin mainoksiin ja muihin ihmeellisesti asentuviin outoihin ohjelmiin. Itselläni ei auttanut Ad-aware 6 eikä F-prot. Mutta apu löytyi http://www.doxdesk.com/parasite sivulta nopeasti. 

22.6.2003

Canon EOS 10D Mbnetin hintaseuranassa, alin hinta suomessa 2090 euroa.

20.6.2003

Huhumylly on polkaistu taas käyntiin. Tällä kertaa tarjoillaan Firmware-päivitystä julkaistavaksi 26.6 Canon EOS 10D:hen.

Dpreview.com - foorumi ( huhujen luvattumaa :)

 

Linssi ja microdrive saapuivat paikalliseen postiin toissapäivänä. En noutanut niitä vielä kuten alla kerroin.

 

18.06.2003, klo 14:45
Saapunut toimipaikkaan X

18.06.2003, klo 06:42
Lähetys on lajittelussa X

17.06.2003, klo 13:12
Lähetys on lajittelussa
01010 POSTIN LOGISTIIKKAKESKUS

17.06.2003, klo 13:03
Lähetys saapunut Suomeen
01010 POSTIN LOGISTIIKKAKESKUS

11.06.2003, klo 14:30
Postitettu lähtömaassa
01000 ULKOMAAT

TechnikDirektin emailista:

laut Bestellung vom 19.05.2003 wurden folgende Artikel am
11.06.2003 um 10:55:36 Uhr versandfertig gemacht.
 

Myös EOS 10D on laitettu Saksan postin hellään huomaan ja saapunee hyvällä tuurilla ensiviikon loppuun mennessä. Jos jotain ongelmia tilauksissa ilmenee suosittelen soittamista ko. firmaan ja asian selvittämistä. Puhelimessa asiat järjestyvät varmasti.

TechnikDirektin emailista:

laut Bestellung vom 17.06.2003 wurden folgende Artikel am
18.06.2003 um 11:31:27 Uhr versandfertig gemacht.

17.6.2003

[ 16.20 ]

Oih voih, minkä teit TechnikDirekt!

Kyselin eilen hieman tulikivelle tuoksahtavalla emaililla, että mikä mättää kamerarungon toimituksessa. No vastauksena tuli, että olemme lähettäneet kaikki tilaamasi tuotteet ja ne ovat postin kuljetettavana. Väittivät, että olen peruuttanut Canon EOS 10D rungon tilauksen. En todellakaan ole peruuttanut kyseistä tuotetta...

Soitin heidän asiakaspalveluunsa ja sieltä vastaa sekava naisääni, jonka englanti oli vähintään yhtä huonoa kuin omani, ellei jopa huonompaa. Sain kuitenkin asiat järjestykseen ja nainen lupasi, että huomenna lähtee postiin 10D-runko. Niinköhän tekee...se jää nähtäväksi. Runkoa oli kuulemma varastossa. Painotin että olen odottanut jo kuukauden. Hän ei myöskään kysynyt mitään maksutavasta, joten toivon että se menee C.O.Dina, eikä mitään ongelmia tule, koska alkuperäinen tilaukseni oli postiennakolla.

Voitte uskoa että hieman kädet hikoilee tässä vaiheessa, kun minulta on lähes tulkoon kämmätty vajaan 3000 euron tilaus.

Isät ja pojat älkää kokeilko tätä kotona...jos haluatte säilyttää malttinne.

 

Ettei aina vain hehkutettaisi Canon EOS 10D:n loistavuutta, poimin pari avautumista Dpreview.comin foorumilta.

Foorumin käyttäjä Jay A avautuu ostoksestaan
Jeremy Pippin avautumista ei sitten kannata kovin vakavasti ottaa ;]


Monia 10D:n hankintaa harkitsevien mieltä varmaan on säikäyttänyt taannoinen 'kova' kohu kameran tarkennus ongelmista. Alla Dpreview.comin foorumilta bongattu maantasalle palauttava viesti. Viestissä on erityisen hyvä linkki Pekka Saarisen kirjoittamaan Faktaa vai Fiktiota tyyliseen artikkeliin ylläpitämällään foorumilla.

Pekka Saarinen - 10D focus: let's get something straight here

Skeptisenä ihmisenä koputtelen kovasti puuta että kohdalleni sattuu toimiva kamera : /


The Luminous Landscapen artikkeli - Otetaanko hyvät kuvat tuurilla?

16.6.2003

Canonin interaktiivinen polttovälivertailu - Polttovälit 15-1200mm kuvallisessa vertailussa. Kannattaa muistaa, että etenkin superlaajakulmissa kuvakulmat vaihtelevat merkeittäin, eikä 15mm ole aina välttämättä 180° kalansilmä. Muista myös DSLR:ien kertoimet, EOS 10D:n kerron on 1,59x !

Canonin linssien tarkat tiedot löytyvät tästä.
Sigman puolestaan täältä.

Lisäksi Canonin EOS sarjaan objektiiveja valmistavat: Tamron, Tokina

Uuteen digikameraan objektiiveja valitessa kannattaa muistaa etenkin käytettyjä ostaessa, että esimerkiksi osaan Sigman vanhempaa tuotantoa täytyy vaihtaa ohjauspiiri ennen kuin ne tottelevat uusia DSLR-kameroita. Sigma suorittaa vaihtoja veloituksetta, mutta odottelulta et voi välttyä. Varmistu siis aina käytettyjä linssejä ostaessasi ennen ostopäätöstä, että ko. tuote toimii virheettömästi kamerasi kanssa.

Vaikka itse en juurikaan osta käytettyjä kameratarvikkeita, niin etenkin optiikan hankkimista käytettynä kannattaa harkita, sillä hinnat ovat huomattavasti lähempänä kuluttajan kukkaroa.

Hintaesimerkkejä ao. liikkeistä:

Canon EF 70-200/2.8L...............Mr.Kamera................................1.350e......[ uusi ~ 2800e ]
Canon EF 35/2.........................Rajala Camera - Helsinki.................220e.......[ uusi ~ 380e ]

Canon EF 50/1.8.......................Fotokellari....................................75e.......[ uusi ~ 140e ]
Canon EF 400/2.8 L USM............Kuva-Lenita..............................4.550e.....[ uusi ~ 11.000e ]

Käytettyjä kameratarvikkeita internetissä:

Mr. Kamera - Helsinki
Rajala Camera - Helsinki, Tampere, Turku, Pori
Studio Hannu Lehmusvuori - myyntipalsta
Kuva Lenita - Raahe
Fotokellari - Kuopio
Suomen valokuvahistoriallinen yhdistys ry. - myyntipalsta
Huuto.net - huutokauppa
Valokuva.net - myyntipalsta

15.6.2003

Parempien uutisten puutteessa pitihän sitä jotain pientä kaivella aiheesta ja silmiin sattui eräältä foorumilta viesti jossa kerrottiin EOS 10D:n maksavan Hong Kongissa 11.600 paikallista dollaria eli noin 1250euroa, puolestaan 50/1.8 II euromääräinen hinta on 64 euroa!

12.6.2003

Technikdirektiltä saapui ilmoitus, että he ovat laittaneet postiin Sigman 17-35mm laajakulman ja IBM microdriven. Noh, ei sen aivan näin pitänyt mennä. Olisin halunnut tavaroiden saapuvan yhdessä paketissa, enkä saada tilaamiani tavaroita tipoittain, ainakaan runkoa viimeisenä. Nyt jos tavara saapuu postiin ensi viikon puolessavälissä ja runko vasta myöhemmin en voi käyttää hyödykseni 14 päivän palautus-oikeutta tarkastellen koko tilaamaani kamerapakettia yhtenä kokonaisuutena. Tämä ennakkolähetys saattaa johtua pyynnöstäni kiirehtiä muiden tavaroiden kanssa, mutta kuten jo sanoinkin en tarkoittanut aivan tätä.

Sain myös lähetyksenseurantakoodin viestin mukana.

Tilattu on mikä on ja nyt se on tulossa on, eikä mikään voi sitä enää estää. Ajattelin kuitenkin yrittää saada molempien lähetysten 14 päivän testausajan edes hieman päällekkäin noutamalla tämän ensimmäisen paketin vasta 13 päivän kuluttua saapumisesta, sillä tämä sama maaginen 14 päivää on myös postiennakolla lähetettyjen pakettien säilytysaika ennen palautusta lähettäjälle. EU:n säätämä postimyynnistä ostetun tavaran harkintaaika alkaa juoksemaan kun vastaanottaa paketin.

En sano että olisin tulossa katumapäälle, mutta kuluttaja on kuningas ja suoduista oikeuksista ja eduista kannattaa pitää kiinni !

HUOM! Saksasta tilatut tuotteet on kuitenkin noudettava postista, jos aikoo palauttaa/peruuttaa tuotteen tilauksen tuon 14 päivän sisällä, eikä kuten meillä Suomessa, jossa postimyynnin peruutukseksi katsotaan noutamaton lähetys. Noutamattomista ja palautuneista paketeista saatetaan periä ylimääräinen useiden kymmenien eurojen suuruinen korvaus. Kannattaa siis tutustua huolella tilausehtoihin.


Posti.fi (10.6.2003) - Ilmailualan lakko viivästyttää postinkulkua
[ lue lisää ]

"Lakko viivästyttää myös Suomesta ulkomaille lähtevää ja tänne saapuvaa postiliikennettä. Osa ulkomaanpostista saadaan kuitenkin kuljetettua aikataulussa vaihtoehtoisia lentoreittejä pitkin."
 

Kerrankin on onni onnettomuudessa, eli nyt ensimmäinen lähetys viivästyy ja aikaväli rungontoimitukseen lyhenee enkä menetä niin paljoa arvokasta 14 päivän harkinta-aikaani :)

11.6.2003

[14.20] Lisätty NetAnttila.com vertailuun.

Online-kuvatulostuspalveluita -sivun vertailutaulukkoa täydennetty. Nyt mukana kaikki kuvakoot hintoineen, sekä muita tietoja. Uusia palveluita listtäty taulukoon. Sivulla myös linkit paikallisten digitulostuspisteiden hakupalveluihin suurimmilta kuvaketjuilta: Fuji, Agfa, Kodak.

Photo.net - Canon EF 50mm – F1.4 vs F1.8 MK II

10.6.2003

Technikdirektistä vahvistettiin 50/1.8:stä koskeva peruutus.

Keräsin vuosien varrella ottamistani valokuvista gallerian. Galleriat - Kuvia vuosien varrelta

9.6.2003

Suomalaisia kuvatulostuspalveluita - lyhyt vertailu suosituimmista palveluista.

Saksasta tilattaessa kameraan ei tietenkään saa kotimaista manuaalia, eikä usein edes Lontoon murteella. Apuun tulee kuitenkin Powershot.com, joka tarjoaa lähes kaikkiin Canonin digikameroihin manuaalit englanniksi PDF-muodossa.

JAS-tekniikassa suomenkieliset kopioidut (A4) manuaalit maksavat 50 euroa kappale.

Canon EOS 10D manuaali - koko 8,2 megatavua (PDF).
10D:n ohjelmistomanuaali - koko 2,2 megatavua (PDF). 

Canon EOS 10D downloads - Ajurit, manuaalit, firmwaret...

Jos et vielä jostain syystä ole asentanut uusinta Adobe Acrobat readeria lataa se tästä.

Artikkelit-sivulle lisätty linkki Petteri's Pontifications - Post Prosecessing eli juttua digitaalisten kuvien jälkikäsittelystä. Kattavat artikkelit mm. Leves-, Sharpening- sekä Curves-toiminnoista. Kannattaa muutenkin katsastaa Petterin loistavat sivut.

8.6.2003

Valovoimainen Canonin 50/1.8 komeilee pienuudessaan ja keveydessään pöydälläni Hoya:n UV-suotimen ja Canon EOS 300V:n välissä. Ensikokemukset takapihalla kuvatessa hetkeä ennen auringonlaskua olivat todella positiiviset. Valovoiman merkitystä saattaa vähätellä, mutta vähättely loppuu siihen kun kerran saa sulkimen eteen isomman kuin 2.8 aukon. AF-tarkennuksen nopeus USM:n puuttumisesta huolimatta on kiitettävä ( nopeampi kuin yhdessäkään aikaisemmista objektiiveistani )

Ostamani objektiivin oli Helsingin Stockmannin kameraosaston esittelykappale.
Hinta 139e (Saksassa 114e + postikulut)

Juha Halvarin ottama mallikuva 10D:n ja 50/1.8 objektiivilla. EXIF: ISO 100, F4, 1/125, flash...
 
Petteri's Pontifications: Fifty vs. Fifty: 1.8 MkI and 1.4 USM (mallikuvat otettu 10D:llä)
HUOM! Edellinen versio 50/1.8:stä. Muutoksia: MKII:ssa hiljaisempi AF ja kuoret muovia.

6.6.20030

Canon EF 50/1.8 II onkin aika kaput koko Suomesta ja Saksasta. Suomen maahantuojalle tavaraa on tulossa vasta Heinäkuussa. Soittelin läpi paikalliset liikkeet ja lisäksi muutaman Suomenniemen suurimmista liikkeistä. Tuloksen varmaan arvaattekin: "Ei oo, eikä tuu, mut tilataanko syksyksi ?", "No eipä tarvii tilata"

No problem. Sain kontakteiltani kullanarvoisen vinkin ja varmaankin Suomen ainoa myynnissä oleva kappale saapuukin sunnuntaina hyppysiini lentokoneella :) 

Lähetin Technikdirektille tilausmuutoksen ja pyysin olemaan vitkastelematta lähetyksen kanssa.

Kyseinen lasi on varmasti paras EF-sarjasta hinta/laatu-suhteeltaan:

FredMiranda.com - Canon EF 50/1.8 II - arvosteluja englanniksi
Photodo.com - EF 50/1.8 arvosanaksi 4.2/5 vrt. parisataa euroa kalliimpi 50/1.4 USM sai 4.4

5.6.2003

Sain uusia lupauksia Saksanmaalta:

Canon EOS 10D runko - kesäkuun puolivälissä postiin
Canon EF 50/1.8 normaaliobjektiivi - heinäkuun alussa postiin ;)
IBM microdrive - odottaa valmiina varastossa
Sigma EX 17-35/2.8-4 - odottaa valmiina varastossa

Viestin myötä ajatukset selkeytyivät kuten olin arvaillutkin. Canon EF50/1.8 objektiivin aion hankkia sieltä mistä nopeimmin saan enkä jää odottelemaan sitä Saksasta. Hintaeroa ei tule olemaan kuin noin kymmenisen euroa Suomesta hankittuun. Aika ihmeellistä sinänsä, sillä vaikka tuon objektiivin luulisi olevan niin peruskamaa kuin mahdollista, saatavuus tuntuu olevan heikko. Toivottavasti Suomesta ko. lasin saa suoraan hyllystä.

Huomenaamulla luvassa soittelukierros paikallisiin fotoliikkeisiin.

4.6.2003

Technikdirektiltä tuli viesti, jossa ilmoitettiin että tilaukseni viivästyy tuotteiden huonon saatavuuden vuoksi. Viesti vaikutti automaatin lähettämältä. Lähetin vastauksen viestiin ja tiedustelin mitkä tuotteet aiheuttavat viivästymisen. Odotellessa on mielessä käynyt, että jos itse runko on jo saatavilla mutta 50mm objektiivi on lähetyksen viimeinen saapumaton tuote voin jättää sen pois ja ostaa myöhemmin Suomesta tai pyytää toimittamaan erillisessä paketissa sitten kun tavarantoimittaja suvaitsee sen toimittaa heille. Rungon pitäisi olla jo saapunut alkuperäisen aikatauluarvion mukaan kesäkuun alussa. EF 50/1.8 -objektiiville ilmoitettiin saapumisajaksi kesäkuun puoliväli. Muut tilaamani tuotteet ovat varastotuotteita.

Tilaukseni kokonaisuudessaan: EOS 10D runko, Sigma EX 17-35mm/2.8-4, EF 50/1.8, 1GB microdrive

Odottavan aika on pitkä. Alunperin luvattiin 3 viikon jonotus + varsinainen toimitusaika. Tilauksen jättämisestä on kulunut nyt 18 päivää. Mielessä on käynyt olisiko kuitenkin kannattanut hankkia kamera suomesta parisataa kalliimmalla ( 1973e vs. ~2200e ). Suosittelen harkitsemaan vakavasti vaikka Saksan halpa hinta houkutteleekin. Suomesta ostettaessa takuussa ei varmasti ole mitään epäselvyyksiä ja kotimainen manuaali toimitetaan lähes poikkeuksetta mukaan. Sigman EX laajakulman hankita täältä pohjoisesta olisi kuitenkin kohdallani ollut poissuljettu vaihtoehto ( 510e vs. ~850e ) 

Linkkeihin lisätty: Hannu Salosen kuvahakemistot joista löytyy Canonin perustelezoomin ( 75-300mm ) ja 10D:n yhdistelmällä otettuja kuvia. Kuvat olivat henkilökohtaisesti hyvin mielenkiintoista katseltavaa, sillä meinasin käyttää tuota kuluttajatason linssiä 10D:ssä. Piirtokyky vaikutti varsin asialliselle, tosin haluaisin vielä nähdä 100% croppeja kuvista.

Kunhan tilaukseni joskus saapuu testaan EF 28-90/4-5.6 DC ja EF 75-300/4-5.6 III -objektiivien piirtoa. Linssit löytyvät aika usean kuluttaja-Canonin omistajan hyllystä, sillä varsinkin 75-300mm lasia on kaupattu kovasti EOS 300/300V/3000 paketteihin. 

Photographyreview.comin käyttäjien arvostelu: EF 75-300/4-5.6 III

3.6.2003

Toukokuun 31. päivä klo 6.40 suomessa oli noin 87-prosenttinen auringonpimennys, joka näkyi Hangosta Nuorgamiin. Olin kuvaamassa pimennystä Kuopion Haminanlahdesta. Lisäsin pienen näyttelyn gallerioihin.

 

>>>>> Toukokuu 2003 <<<<<


| Ajankohtaista | Arkisto | Artikkelit |Ohjelmat | Galleriat | Linkit | Palaute |

Ajankohtaista sivua on viimeksi päivitetty: 19.09.2004 klo: 03.48 

Copyright (c) 2003